Vehvilän kylä on rauhallinen ja kaunis maalaiskylä Suonenjoen kaupungissa, joka on kuuluisa mansikoistaan. Lähimmät palvelut (kaupat, terveyskeskus, posti, apteekki ym.) ovat 17 km:n päässä Suonenjoella. Upea kauppatori, Puijontorni, Kallavesi-risteilyt, vossikka-ajelut ovat 50 km:n päässä Kuopiossa, ja Vehmasmäessä olevaan kotieläinpihaan on vain 25 km. Leppävirralle  Kylpylähotelli Vesileppikseen on matkaa 30 km.

 

Rantalan tila on ollut vuodesta 1868 lähtien sukutilana. Tilalla on toiminut vuosisadan alkupuolella
useita vuosia myös pankki ja kylän ensimmäinen koulu. Matkailun ohessa tila on aloittanut heinäkuussa 2002 Highland Cattle -emolehmien kasvatuksen, jota tukevat myös luomupeltoviljely vuodesta 1996 alkaen sekä karjan käyttöön otetut perinnebiotoopit mm. rantapelloilta. Keväällä 2003 syntyivät ensimmäiset Highland Cattle -vasikat.
 
 

 

 

 
 Tilalla on vuokrattavissa Kuhmanne-huvila (155 m²), Tulikallio-mökki (61 m²) ja maalaistalo (122 m²). 
Yrittäjäperheenä on Jorma ja Sirkku Vehviläinen sekä lapset Sanna  ja Janne
 

Harrastusmahdollisuudet:

Rantalan tilalla pystyt nauttimaan luonnosta ja sen antimista. Täällä voit harrastaa kalastusta, marjastusta, sienestystä ja luonnossa liikkumista sekä patikoimalla että veneilemällä. Noin kahden kilometrin päässä on noin kuuden kilometrin pituinen kaunis Kutunjoki, jossa on vene käytettävissä. Joen varsille sijoittuu Natura-alueita, mm. kalasääsken pesintäalue ja marjastusalueita, esim. mustikkametsiä ja lakkasoita. Joki laskee Iso ja Pieni Kolunpohja -järvistä Kuvansi-järveen Ryönän lahteen. Alueella on myös pienriistan metsästysaluetta.

 

Tilalla on harrastusmahdollisuuksia koko perheelle: on mahdollisuus uida, pelata sulkapalloa ja kävellä tai pyöräillä esim. Jylänki-järven ympäri, jossa on kyläteitä pitkin 9,2 km:n kävelyreitti.

Talvella voit nauttia hiihdosta ja kävelystä tai käydä Kylpylä Vesileppiksessä Leppävirralla ja Rauhalahdessa Kuopiossa. Rautalammella ja Kuopiossa ovat myös laskettelumahdollisuudet ja hieman kauempana ovat isommat laskettelukeskukset

Tahkovuori ja Kasurila. Kuopiossa on myös paljon muita mielenkiintoisia paikkoja, nähtävyyksiä ja tapahtumia ympäri vuoden.

Ota yhteyttä ja tule nauttimaan vehreästä kesästä järven rannalla tai upeasta talvesta luonnossa rentoutuen tai kuntoillen!