Aktiviteetit

Rantalan Tilan aktiviteetit

– tapahtumia ja tekemistä

Tilalla

Rantalan tilalla pystyt nauttimaan luonnosta ja sen antimista, sekä ihailemaan luomutilan Highland Cattle-karjaa vasikoineen. Täällä voit harrastaa kalastusta, marjastusta, sienestystä ja luonnossa liikkumista sekä patikoimalla että veneilemällä.

Noin kahden kilometrin päässä on noin kuuden kilometrin pituinen kaunis Kutunjoki, jossa on vene käytettävissä. Joen varsille sijoittuu Natura-alueita, mm. kalasääsken pesintäalue ja marjastusalueita, esim. mustikkametsiä ja lakkasoita.

Joki laskee Iso- ja Pieni Kolunpohja-järvistä Kuvansi-järven Ryönän lahteen. Alueella on myös pienriistan metsästysaluetta.

Tilalla on harrastusmahdollisuuksia koko perheelle: on mahdollisuus uida, pelata sulkapalloa ja kävellä tai pyöräillä esim. Jylänki-järven ympäri, jossa on kyläteitä pitkin 9,2 km:n kävelyreitti.

Meillä on myös eläimiä : luomu Highland Cattle-karjaa ja niiden vasikat, kissa ja kanoja.

Voit vuokrata myös inkkarikanootin, moottoriveneen ja lisäsoutuveneen. Yksi soutuvene kuuluu jokaisen mökin varustukseen.

Talvella voit lisäksi nauttia hiihdosta ja kävelystä.

Ota yhteyttä ja tule nauttimaan vehreästä kesästä järven rannalla, tai upeasta talvesta luonnossa rentoutuen tai kuntoillen!

Suonenjoella

Lähistöltä löytyy monipuolista tekemistä.

Suonenjoella on Frisbeegolf-rata, jossa voit käydä läpi mielenkiintoisen radan.

Suonenjoen Lintharjulla on monipuolinen polkuverkosto, jossa voi patikoida tai maastopyöräillä henkeäsalpaavissa maisemissa. Polkupyöriä voi vuokrata (Savo Cycles & Outdoors) ja retkille saa tarpeen mukaan myös opaspalvelut. Lintharjulla on talvisaikaan yhdet maan parhaat hiihtoladut (Retkipaikan äänestys).

Vanhamäen hyvinvointikeskuksessa on ratsastusta, tilapuoti ja metsäpuisto. Nämä kaikki ovat käytettävissäsi.

Sawo Husky järjestää lähistöllä koiravaljakkosafareja talvisaikaan. Tämä on hyvä vaihtoehto myös suuremmalle ryhmälle, joka kaipaa erilaista tekemistä ja elämyksiä.

Heinäkuussa Suonenjoen Mansikkakarnevaalit on yksi vuoden tärkeimmistä juhlista. Silloin juhlitaan mansikkasadon kypsymistä ja sen korjuujuhlaa karnevaalien merkeissä. Karnevaalit järjestetään heinäkuun puolivälin aikaan ja silloin koko kaupunki juhlii vieraidensa kanssa.

Aktiviteetit lähialueella

Naapurikunnassa Leppävirralla kannattaa käydä ainakin Orinoron rotkolla. Se on yksi Savon seitsemästä ihmeestä. Sinne kannattaa mahdollisuuksien mukaan mennä patikoimalla Mustinmäen vanhalta koululta.
Talviurheilusta varsinkin kiinnostuneet saavat helpotusta kesällä myös Leppävirran hiihtoputkessa, jossa pääsee hiihtämään melkein läpi vuoden.

Hieman kauempana Heinävedellä sijaitsee ortodoksien Valamon munkkiluostari – erittäin suosittu kohde läpi vuoden.

Savon pääkaupunki Kuopio kutsuu myös erilaisilla tapahtumilla ja kohteilla. Mainitaan tässä yhteydessä Puijon torni, tori ja Pikku-Pietarin torikuja. Myös erilaiset kesätapahtumat Kuopiossa on pakko nähdä : Kuopio tanssii ja soi, Viinijuhlat, Kuopio Rock ja paljon muuta.

Talvella laskettelusta kiinnostuneet voivat suunnata kohti Kuopiota. Siellä ja Siilinjärven Kasurilassa on mahdollisuus lasketella suksilla ja laudalla. Kuten myös kauempana Nilsiän Tahvuorella, josta löytyy astetta haastavammat rinteet.

Kaikkiin edellämainittuihin ja moniin muihin paikkoihin löytyy linkit alla olevassa luettelossa.

Ruokailua

Suonenjoella on monipuolisia ravintola-palveluja. On lähiruokaa, eksoottisempia makuelämyksiä ja paljon siltä väliltä. Kannattaa tarkistaa linkit, joista varmasti löytyy jokaiselle omat suosikit.

Kahviloita löytyy Suonenjoen keskusta myös useita, suurin osa näistäkin löytyy linkkiluettelosta.

Tervetuloa nauttimaan paikallisesta tarjonnasta!

Kalastus

Mökit sijaitsevat Jylänki-järven rannalla. Järvestä saa muunmuassa haukea, kuhaa, ahventa, siikaa, lahnaa, säynettä ja järvitaimenta. Kevättalvella järvellä järjestetään pilkkikilpailut.

Mökeillä on joitakin lupia 6 yksikölle, eli järvellä voi kalastaa verkoilla ja katiskoilla.

Lähistöllä olevalla Kutujoella voi onkia myös joen rannalta. Lähiseudulla on myös viehekalastuksen asiantuntija, jolta löytyy parhaimmat vieheet mökkien lähivesille.

Kalastuslupia kannattaa tarvittaessa tiedustella alla olevista linkeistä.

Muita kalastusmahdollisuuksia on esimerkiksi Nokisenkoskella, jossa voi harrastaa koskikalastusta. Vieressä on myös kioski – sieltä saa apua jos kalansaalis jää kehnoksi.

Tutustu alla oleviin linkkeihin!

Rantalan Tila aktiviteetit