Majoitus

Meiltä löydät sopivan majoitus-vaihtoehdon itsellesi ja  seurueellesi. Valittavissa on majoitusta pienemmille ja suurille ryhmille. Voit valita allaolevista vaihtoehdoista ja tehdä tiedustelun mökkien varaustilanteesta kohteiden linkeistä, tai tiedustella varaustilannetta suoraan yhteystiedoista.

Majoitusta luonnon rauhassa

Kuhmanne-huvila

Kuhmanne-huvila on valmistunut vuonna 2002. Asuintilaa on alakerrassa  95 m² ja yläkerrassa lattiapinta-alaa 65 m² – yläkerrassa kaksi identtistä makuuhuonetta. Huvilassa on sähköt, juokseva kylmä ja lämmin vesi, sekä viemäröinti. Rantaan on matkaa 80 metriä. Kuhmanne-huvilaa vuokrataan ympäri vuoden.

Majoitus, Tulikallio-mökki
Vehvilänsalontie 658, 77600 SUONENJOKI, Finland

Varustelu

Huvilan alakerrassa on kivilaattalattia, jossa on lattialämmitys – yläkerrassa sähköpatterit makuuhuoneissa. Lisälämmitystä tai -viilennystä tuottaa ilmalämpöpumppu. Juomavesi tulee kaivosta. Sisäsaunassa on sekä puu- että sähkökiuas. Alakerrassa on iso wc/suihkuhuone saunan vieressä ja myös yläkerrassa on erillinen wc sekä oleskelutila TV:llä. Ylhäällä on lisäparvitilaa, johon saa tarvittaessa 4-6 lisävuodetta patjoilla tai retkisängyillä, sekä erillinen lasten leikkinurkkaus. Pienille lapsille 2 matkasänkyä ja syöttötuoli.

Astianpesukone, pyykinpesukone, jääkaappi-pakastin yhdistelmä, jenkkikaappi, sähköhella, Nunnauunin vuolukivileivinuuni, mikrouuni, kahvinkeitin, vedenkeitin, leivänpaahdin sekä kaksi TV:tä.

Sisäsaunassa on sekä puu- että sähkökiuas, saunan vieressä iso wc-/suihkuhuone.

Pihalla on kaksi puutarhakeinua, puutarhakalusteet sekä tulipata mm. grillaamiseen.

Rannassa on laituri ja grillikatos. Siellä on myös pelikenttä, jossa on sulkapalloverkko. Voit harjoitella myös frisbeegolfia – mökiltä löytyy siihenkin valmius.

Lisäksi rannassa on soutuvene ja moottoriveneen voi vuokrata. Mikäli tarvitset joitain kalastusvälineitä vuokralle, voit tiedustella niitä mökin omistajalta.

Rannalla on lisäksi hirsinen rantasauna, jossa takkahuone.

Majoitusta luonnon rauhassa

Tulikallio-mökki

Tulikallio-mökki on valmistunut vuonna 1994. Alakerrassa on asuintilaa 37 m² ja yläkerrassa 24 m². Mökissä on sähköt ja viemäröinti.

WC-/suihkuhuoneessa on lattialämmitys ja muualla uuni/sähkölämmitys.

Rantaan matkaa on 25 metriä ja matkan varrelle sijoittuu rantasauna.

Tulikallio-mökkiä vuokrataan läpi vuoden.

Majoitus, Tulikallion mökki
Vehvilänsalontie 692a, 77600 SUONENJOKI, Finland

Varustelu

Sähköhella, Tulikiven vuolukivitakka/leivinuuni, jääkaappi, mikrouuni, kahvinkeitin, vedenkeitin, leivänpaahdin sekä kaksi TV:tä.

Pihalla on puutarhakeinu, puutarhakalusteet ja muurattu grilli. Terassilla on puutarhapöytä ja tuolit.

Rannassa on laituri. Rantasaunassa lisäksi pukuhuone ja terassi. Mökillä on myös soutuvene ja moottoriveneen voi vuokrata. Vuokrattavia kalastusvälineitä voit tiedustella mökin omistajalta.

Kastehelmi-huvila

Kastehelmi on yksi kolmesta Rantalan Tilan rantaloma-asunnoista kauniin Suomen luonnon ympäröimänä Vehvilän kylällä Suonenjoella.
Ihana järvenrantahuvilakonaisuus (sähköistetty v. 2020) koostuu useasta rakennuksesta :

 • Päähuvilassa on keittiö ja tilava olohuone, joka on jaettu päämakuutilan kanssa. Makuutilassa on parivuode. Lisäksi huvilassa oviverhon kera makuutila-alkovi, jossa on kapeahko puinen levitettävä vuodesohva, sekä ko. alkovin yläpuolella (tikkaita nousten) huonetilaa, jossa on lisävuodemahdollisuus patjoilla kahdelle – kolmelle henkilölle. Huvilassa on moderni sisä-wc/kylpyhuone.
 • Aitta, jossa on kaksi erillistä vuodetta
 • Sauna, oleskelutila (minikeittiönurkkauksella) rentoutumiseen Kuvansi-järven rannalla. Ko. saunarakennuksen oleskelutilassa on levitettävä vuodesohva.

Kastehelmi-huvilassa on muutoin täysin varusteltu keittiö, mutta astianpesukonetta ei ole. Jääkaapissa on pakastelokero. Ruuanvalmistuksessa sähkölieden lisäksi valittavissa on joko sähköuuni, suomalainen puulämmitteinen ’Rane’-uuni (ulkona) tai grilli (ulkona). Neljän henkilön ruokapöytä on laajennettavissa jopa kahdeksalle henkilölle. Ruokailla voi myös tilavalla terassilla ja samalla nauttia kauniista, vehreästä, rauhallisesta Suomen luonnosta järvenrantamaiseman kera.

Olohuoneen ikkunoista avautuvat upeat näkymät suoraan Kuvansi-järvelle rauhalliseen niemeen.

Pimeinä syys- ja talvi-iltoina takkatulen lämpö tuo oman tunnelmansa.

Olohuoneen sisäpäätyseinä on neljän eri puulajin (koivu, kuusi, mänty, tammi) koristeellinen taiteellinen puusepän taidonnäyte.

Voitte kokea monenlaista mukavaa ajanvietettä Kastehelmen rauhallisessa miljöössä :
puutarhassa/rannalla rentoutumista, kalastelua, uimista, veneilyä, lasten kanssa leikkimökissä leikkimistä, tikkakisat ulkona, tai pihapelejä yhdessä pelaten, suosikkikirjojen tai -lehtien lukeminen ainutlaatuisissa kukka/huvimajoissa auringonnousua/laskua katsellen, virvokkeita nauttien – nämä touhut todellista rentouttavaa lomaelämää! Voitte todella nauttia lomastanne ja unohtaa kaikki arjen kiireet. Lähimetsät tarjoavat myös oivat marjastus- ja sienestysmahdollisuudet.

Suomalaisen perinteen mukaisesti rantasauna on puulämmitteinen. Me suomalaisethan rakastamme hyvää saunaa – kuten myös grillaamista ja virvokkeita, joita mukava nauttia saunan tilavalla terassilla katsellen auringonlaskua.

Sekä päärakennuksen, että saunan terassit ovat siis järvelle päin. Tilavilla terasseilla on hyvä nauttia lämpimistä kesäilloista ja lumoavasta tunnelmasta. Rannalla on matala luonnon hiekkapohja, joten se sopii niin lapsille, kuin aikuisillekin.

Majoitus, Kastehelmi-huvila
Pohjoistalontie 102, 77600, Suonenjoki, Finland

Varustelu :

 • Sähkö
 • Smart-tv
 • Jääkaappi pakastinlokerolla
 • Kahvinkeitin
 • Vedenkeitin
 • Tehosekoitin
 • Leivänpaahdin
 • Mikroaaltouuni
 • Sähköuuni/liesi
 • Astiasto
 • Hiustenkuivaaja
 • Silitysrauta ja -lauta
 • Puulämmitteinen Rane-uuni (ulkona)
 • Takka
 • Grilli (ulkona)
 • Sisä-wc
 • Sisäsuihku
 • Ulko-wc
 • Rantasauna
 • Auton lämpöpiste
 • Soutuvene
 • Lemmikit (1-2 lemmikkiä/oleskelu) sallittu.
  Tiedustelettehan etukäteen, jos enemmän lemmikkieläimiä olisi tulossa mukaan.
 • Meiltä löytyy tarvittaessa erilaisia lastentarvikkeita, kuten vauvan matkasänky ja syöttötuoli. Kysyttehän näitä ennakkoon.

Juokseva vesi :
TÄRKEÄÄ: Saat hanavedestä talousvesikelpoista keittämällä sitä vähintään 5 minuuttia. Huvilalle toimitamme 2-3 (5l.) veloituksetonta lähdevesikanisteria lomaanne varten.

Kuvansi-järvi / kalastus :

Kalalajeja muun muassa : hauki, ahven, kuha, siika, särki, säyne, ruutana, muikku

Sekä lisäksi tarvittaessa 7B) Kutunjärvi – Kuvansi – Jylänki -lupa-alueen maksu muikkusuomi.fi -sivustolta tästä linkistä (Pohjois-Savo) lupamaksutiedot. Erityisesti vetouistelussa tarvitaan lupa, joka sallii kalastaa useammalla vavalla ja vieheellä. Tarvittaessa opastamme kalastuslupien hankinnassa.

Vuokraamme myös kanoottia ja tasaperävenettä moottorilla. Tiedustelkaa saatavuutta, hintaa, sekä ko. varusteiden kuljetusta/kuljetusmaksua Rantalan tilalta Pohjoistalontielle Kastehelmi-huvilalle. Voitte myös tiedustella muiden kalastusvälineiden vuokrausta.

Maatilamme Highland Cattle -karja ja lähilihatuotteet :

Rantalan luomutilallemme (osoite Rantalantie 76, Suonenjoki) etäisyys 5,5 km.

Tilalla mahdollisuus tutustua luomutilamme ylämaankarjaan, sekä ostaa luomutilamme erilaisia lihatuotteita. Lihatuotteiden saatavuus vaihtelee vuoden varrella. Tiedustella voi etukäteen, esim. e-maililla rantalantila@gmail.com tai tekstiviestillä/puhelimitse 050-5436 819, 050-5392 150.

Halutessanne voimme toimittaa tilaamanne lihatuotteet jo mökille valmiiksi lomaanne varten.

Luonnollisesti voitte lomankin jälkeen käydä lihatuoteostoksilla tilallamme. Kannattaa tiedustella etukäteen tuotteiden saatavuutta ja sopia käynnistä.

TERVETULOA! SUOMALAINEN, RAUHALLINEN, KAUNIS MAALAISMAISEMA KUTSUU!

Majoitusta luonnon rauhassa

Maalaistalo

Maatilan pihapiirissä sijaitseva Maalaistalo on valmistunut 1800-luvun lopulla ja peruskorjattu 1990-luvulla. Talossa asuintilaa 122 m². Maalaistalossa on sähköt ja viemäröinti. Rantaan matkaa on 70 metriä. Maalaistaloa vuokrataan kesä-aikaan satunnaisesti. Tiedustele majoitusta joko puhelimitse tai tiedustelulomakkeen kautta (Yhteystiedot).